Gafele fac parte integranta din viata tuturor. Viata fara gafe ar fi mult mai cenusie si mai trista si trebuie sa gasim puterea de a ne amuza, chiar daca din cauza acestora viata ne-a fost afectata la un moment dat. Odata cu trecerea timpului, din memorie ni se vor sterge lucrurile mai putin placute si ne vom amuza numai de momentele hazlii ramase.
Gafele au o istorie indelungata
Gafele sunt intalnite in doate domeniile, iar primele si-au facut aparitia inca din antichitate. Odata cu timpul, acestea au devenit foarte numeroase, iar multi dintre oamenii celebri au ramas in istorie prin gafe celebre.
In timpurile moderne, odata cu dezvoltarea tehnologiei si a mass media, gafele ajung imediat la cunostiinta intregului mapamond, iar penibilul situatiilor ne face sa ne amuzam si sa mai uitam de stresul si de dificultatile vietii cotidiene.
Unele dintre cele mai mediatizate gafe au avut loc in domeniul cinematografice, acestea ramanand adanc intiparite in memoria cinefililor.
Gladiatorul a fost un film ce ne-a marcat existenta prin tragismul sau si a adus universul antic in atentia intregii lumi. Cu toate ca romanii au fost unii dintre cei mai inovativi oameni din istorie, nu au avut cu siguranta cum sa descopere gazul.
Una dintre greselile acestui film apare in timpul unei curse de care de lupta, in care unul dintre acestea se rastoarna iar in cadru apare o canistra cu gaz.
North by Northwest este unul dintre cela mai bune filme regizate de Alfred Hitchcock, dar ramane cunoscut si datorita unei gafe celebre. Astfel, unul dintre figuranti isi acopera urechile inainte ca impuscaturile sa inceapa in cafeneaua Mount Rushmore.
Arnold Schwarzenegger este un actor de actiune binecunoscut si pentru spectatorii romani. Un lucru mai putin stiut este faptul ca acesta a devenit cunoscut datorita filmului Commando, realizat in 1985. Desi foarte dinamic, filmul este plin de gafe de productie, dar cea care iese imediat in evidenta este aceea in care masina condusa de colonelul Matrix este reparata imediat.
Braveheart este un film istoric ce a avut un mare impact, iar rolul facut de Mel Gibson este unul excelent. Filmul este insa plin de greseli de productie, existand numeroase cadre in care isi fac aparita membrii echipei de filmare dar si numeroase arme de cauciuc, iar una dintre cele mai mari greseli este aparitia unei dube de culoare alba in timpul unei scene de lupta.
Filmele moderne fac deliciul publicului
Filmele produse dupa anii 2000 au devenit foarte indragite deoarece sunt foarte dinamice, lucru ce este insa pus in umbra de numeroasele efecte speciale folosite. Imi este dor uneori de filmele copilariei, unde Bud Spencer impartea pumni si picioare in toate partile in fimul „Piedone Africanul” si aveai sanse sa vezi o bataie de toate frumusetea.
Filmele contemporane pun mare pret insa pe efectele produse de calculatoare si a devenit deja o obisnuinta sa vezi in filme lucruri ce nu se pot intampla in realitate: submarine ce merg pe uscat, masini care sar de pe blocuri si ajung pana la nivelul la care zboara un elicopter, sau batai in aer intre doi oameni fara parasuta (ce au sarit din avion) ce pot dura si 15 – 20 de minute.