Poante din lumea fotbalului autohton

Poante din lumea fotbalului autohton

Sportul, indiferent de natura sa, reprezinta un complex de exercitii fizice si de jocuri practicate in mod metodic, in special in aer liber. Scopul principal este de a dezvolta si intari corpul atletului, de a educa curajul, vointa, disciplina si initiativa.

Fie ca este vorba despre tenis, ski, box, atletism, gimnastica sau fotbal, toate aceste discipline sportive au parte de o multime de suporteri infocati, patimasi. In Romania sportul rege este fotbalul, deoarece are milioane de fani si un spatiu amplu din mass-media nationala ii este dedicat.

Ca in cazul oricarui sport fotbalul are partea sa de momente amuzante, de poante care mai de care mai hilare. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute momente vesele create de lumea fotbalului romanesc.

Claudiu Raducanu – omul cu poantele

Claudiu Raducanu, un cunoscut fotbalist roman (51 de ani, atacant) a intrat in istoria sportului rege atat prin numarul de goluri marcate, cat si prin perlele pe care le-a emis de-a lungul carierei.

In cadrul unui interviu pe care l-a sustinut intr-o zi torida de vara, intrebat ce parere are despre canicula insuportabila, raspunsul fotbalistului este hilar:

,,Canicula a mai facut facut doua victime? Sper ca politia sa-si faca datoria si s-o prinda.”

In 2004, atacantul roman evolua in Spania, la FC Espanyol. Intrebat ce parere are despre atacurile teroriste din 11 martie Raducanu a declarat ca a crezut ,,ca vede un film de actiune la posturile nationale de televiziune.”

In anul 2000 Claudiu Raducanu s-a transferat de la Extensiv Craiova la Steaua Bucuresti. In cadrul unui dialog cu un reporter a declarat ca regreta transferul deoarece la echipa din Craiova era platit in lei si lua mai multe bancnote, pe cand la Steaua era platit in dolari si primea mai putine hartii!

Gheorghe Hagi si Gigi Becali – campioni la poante

Raducanu nu a fost singurul om din fotbalul romanesc care a deschis drumul poantelor. La acest capitol s-au mai facut distinsi domnii Gheorghe Hagi (52 de ani, mijlocas ofensiv) si Gigi Becali (59 de ani, om de afaceri implicat in lumea fotbalului).

Hagi, intrebat de catre un reporter ce parere are despre educatie iata ce a declarat:

,, Copii, mergeti la scoala, ca si scoala e buna la ceva!”

In cadrul unei alte discutii cu mass-media Gheorghe Hagi declara despre natura umana urmatoarele:

,, Omul este o persoana umana.”

Gigi Becali, in 2007, cu privire la titlul castigat de FC Steaua:

,, Meritul pentru titlul castigat de Steaua e 50% al lui Olaroiu si 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu.”

In 2011 izbucneste un scandal intre Gigi Becali si Mitica Dragomir, la vremea respectiva seful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Intrebat de catre reporteri care este motivul conflictului Becali a declarat urmatoarele:

,, M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat.”

Cultura generala nu a fost punctul forte al domnului Becali niciodata, de accea poanta care urmeaza nu este greu de crezut ca a putut fi debitata de catre domnia sa:

,, Da cine e dom’ne Nichita Stanescu asta? A adus mai multi bani decat mine in Romania?”

Lumea sportului, in special cea a fotbalului romanesc, este bogata si diversificata daca ne referim doar la capitolul poante. De aceea va indemnam sa studiati cu atentie acest capitol sportiv si sa va amuzati copios.