Despre dans – poante balet

Despre dans – poante balet

Dansatorii sunt atletii lui Dumnezeu, aprecia Albert Einstein, cu privire la persoanele care practica aceasta nobila indeletnicire. Dintre multiplele forme de dans existente baletul este una dintre cele mai complicate si mai putin accesibile variante ale acestei arte.

Baletul este un dans figurativ artistic, pus in scena de una sau mai multe persoane, dupa o compozitie muzicala special creata pentru astfel de dansuri. Efortul depus pentru a deveni un dansator profesionist care poate practica balet este indelungat, costisitor si dureros.

Ca in cazul oricarei profesii exista destule ocazii care au starnit zambetul sau rasul atat spectatorilor, cat si protagonistilor. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute momente amuzante si poante balet.

Poante balet – cum iti dai seama ca ai devenit un balerin

Nu sunteti dansatori innascuti, iar “apogeul” carierei dvs. in acest domeniu a fost incercarea (mai putin reusita) din noaptea propriei nunti? Nici o problema, dupa veti descoperi cu usurare in continuare, zeii dansului, balerinii, nu sunt privati de umor si momente hilare.

O dansatoare celebra, intrebata cum poate sintetiza ce este un balerin in cateva cuvinte, a declarat urmatoarele:

,,Stii ca esti o balerina atunci cand ,,si” devine un numar;

Te-ai obisnuit atat de tare sa zambesti incat te doare;

Nu, un dublu tendu frappe nu este o comanda pentru un barista;

Este greu sa te abtii sa nu razi cand o persoana din public (care nu poate dansa) se plange de dureri de picioare;

Viata poate fi ciudata… spre exemplu cand porti machiajul de la ultimul spectacol in public;

Extensiile extraordinare apar ca urmare a muncii grele depuse, nu in urma unei vizite la coafor.”

Un balerin intrebat despre cat de greu este sa devii un dansator bun a replicat cu urmatoarea anecdota, care a intrat in analele poantelor balet:

<<Profesoara de dans:

,,Din nou, nu a fost bine.”

,,Din nou, nu a fost bine.”

,,Din nou, nu a fost bine.”

In sfarsit, am reusit sa obtin miscarea perfecta. Obosit si transpirat, asteptam un raspuns.

Profesoara de dans:

,,Din nou, nu am fost atenta.”>>

Poante balet – cateva lucruri mai putin cunoscute

Dupa un recital lung si obositor unui balerin i se atrage atentia ca a gresit cativa pasi. Vizibil iritat, dansatorul a declarat urmatoarele:

,,Nu ar trebui niciodata sa superi un balerin. Te pot lovi cu picioarele in fata indiferent cat esti de inalt.”

In cadrul unei emisiuni televizate o dansatoare mai in varsta, retrasa din activitate, este intrebata de catre moderator ce parere are despre ultima victorie adjudecata de o renumita echipa de fotbal. Raspunsul batranei dansatoare este una dintre cele mai interesante poante balet auzite vreodata:

,,Un balerin poate ridica o femeie de 54 de kg deasupra capului fara un efort aparent. Dar felicitari pentru ca ai putut sa lovesti cu piciorul intr-o minge care, de multe ori, se intampla sa nu fie prinsa de nici un coechipier.”

Se spune despre balerine ca sunt nevoite sa foloseasca o gramada de ace de par pentru a obtine coafura perfecta. Intrebata de catre un reporter de cate ace de par are nevoie pentru a isi prinde parul o balerina a declarat urmatoarele:

,,Daca a-si avea un dolar pentru toate acele de par pe care le-am folosit si apoi le-am pierdut de-a lungul timpului as fi acum o femeie bogata.”

Baletul, ca orice alt domeniu de activitate, are parte de o multime de momente amuzante. Poantele balet se numara printre cele mai interesante si amuzante episoade din lumea dansului.