Cele mai mari gafe din istoria televiziunii

Cele mai mari gafe din istoria televiziunii

Unul dintre domeniile cu cel mai inalt grad de risc in privinta aparitiei gafelor este televiziunea. Presiunea timpului, insotita de faptul ca fiecare crainic este constient ca este privit de cateva milioane de telespectatori, duce la posibilitatea aparitiei unor balbe sau a unor gafe, iar faptul ca acestea au fost facute in direct face ca gafele sa ramana in memoria colectiva pentru totdeauna.

Gafe celebre, comise de oameni celebri

Chiar si cei mai mari prezentatori sunt expusi gafelor. Andreea Esca este recunoscuta drept emblema prezentatoarelor de stiri, fiind cea care a definit acest concept pe piata media din Romania. Aceasta a oferit un moment de zile mari, atunci cand nu si-a dat seama ca este in direct si a scapat expresia ”cred ca se futu iar casca pentru ca aud emisia in casca mea”.

O prezentatoare a postului DigiTV a surprins asistenta in timpul unui interviu cu Marian Munteanu (liderul studentilor de pe vremea Mineriadei), pe care l-a intrebat cu nonsalanta daca a fost prezent in Piata Universitatii in momentul in care au venit minerii.

Un alt realizator de talk show-uri a mers mai departe in ridicol si l-a intrebat daca a fost batut de catre mineri, fapt ce l-a lasat fara cuvinte pe domnul Munteanu.

Un cantaret roman a avut o replica spumoasa in timpul unui interviu luat de o reporterita ametita, ce il intreba mereu despre numarul trupelor ce vor urca pe scena, desi primise raspunsul la aceasta intrebare.

Acesta a intrebat cameramanii in direct cum a fost angajata aceasta reporterita, deoarece nu poate retine anumite lucruri elementare.

Un realizator de emisiuni din Statele Unite a tinut insa capul de afis al gafelor, deoarece a incercat sa creeze impresia ca tine in maini o cana cu cafea fierbinte, dar din greseala a tinut cana cu gura in jos, iar telespectatorii au observat ca aceasta era goala.

Televiziunea este un mediu dinamic

Emisiunile de stiri si talk show-urile sunt din ce in ce mai numeroase, iar gafele devin foarte dese.

Astfel, un realizator de televiziune a adresat intrebarea „nu este o surpriza pentru dumneavoastra in momentul in care veti vedea un public urias?”. Din pacate, aceasta intrebare a fost pusa unui cantaret orb, ce nu putea vedea publicul.

Probabil ca cel mai urat cosmar al unui moderator este acela in care un invitat poate sa pateasca ceva in timpul emisiunii sale. Desi o faza de „Cascadorii Rasului”, momentul in care un celebru politician a cazut de pe scena a dat fiori intregii asistente, iar cei ce urmareau emisiunea au asistat la adevarate momente de cosmar.

Una dintre cele mai penibile momente pentru un moderator este cel in care isi confunda invitatii, iar prin aceasta situatie au trecut mai multi prezentatori. Imi aduc aminte de momentul in care  moderatorul a anuntat ca discuta cu domnul doctor X, iar acesta i-a raspuns ca numele lui este altul.

Una dintre cele mai tari gafe a fost cea in care o crainica din Moldova a fost incomodata de un fir de par si a emis celebra „e un fir de par, c___s pe el”.