Gafe facute de politisti

Gafe facute de politisti

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi facut o gafa. Incepand cu incuiatul cheilor in masina, sau cu mersul la cumparaturi fara bani (de regula, in acest caz ne dam seama de gravitatea situatiei atunci cand ajungem la casa) si pana la a trimite un e-mail sau un SMS gresit, toti am trecut prin astfel de evenimente nedorite, dar de care am ras cu hohote atunci cand ne-am adus aminte.

Politistii sunt in topul celor ce fac gafe

Desigur ca exista anumite categorii de oameni ce fac gafe mult mai des fata de altii, iar politistii de numara printre cei ce sunt in top. Renumele de „Garcea” a devenit sinonim cu cel acordat politistilor, cei de la grupul Vacanta Mare surprinzand foarte bine modul de gandire al politistilor.

Atunci cand vreau sa ma amuz este suficient sa ma uit online, ca sa vad ultimele gafe facute de politisti. Din nefericire, nu numai politistii romani fac gafe, ci si cei germani. Citeam deunazi ca un politist dintr-un oras din Germania a amendat un biciclist pentru ca nu circula cu ambele maini pe ghidon, chiar daca aceste avea un brat amputat si nu prea avea cum sa tina ambele maini pe ghidon.

O gafa a fost si suspendarea permisului unui barbat desi aceasta avea actul al el. Un sofer din vestul tarii a avut permisul suspendat in urma unui accident rutier, dar a reintrat in posesia lui si a pornit la drum. Desi sunt multi inconstienti, nu stiu cine ar risca sa se urce la volan avand permisul suspendat, dar ma rog, politistii sunt in stare de orice.

Acesta a fost oprit de Politie si a fost anuntat ca are permisul suspendat, desi soferul avea actul la el. Explicatiile soferului au fost pertinente: a mers la Politia din judetul vecin de unde a ridicat permisul, semnand chiar si in registrul special, insa politistul a fost de neinduplecat. Probabil ca cineva a uitat sa actualizeze sistemul informatic…

Gafele pot fi uneori foarte grave

O situatie mult mai grava a avut loc in momentul in care un sofer a fost incatusa si dus la sectia de politie, deoarece a oprit intr-o zona in care stationarea era interzisa.

Ulterior, politistii s-au incurcat in explicatii, dar lucrurile erau destul de clare. Incuplpatul era soferul unui camion ce distribuia marfuri alimentare si a oprit pentru a aproviziona un magazin intr-o zona cu stationarea interzisa.

Conform legii (alineatul 2 din articolul 63) nu este permisa imobilizarea masinilor cu o masa mai mica de 3,5 tone daca acestea incarca sau descarca marfuri alimentare.

O situatie si mai hilara a fost in momentul in care politistii au intocmit o contraventie pentru un automobil stationat neregulamentar, dar au incurcat o litera din numarul de inmatriculare al masinii, iar amenda a fost primita de alt sofer.

Acesta s-a deplasat la Politie, de unde a obtinut anularea amenzii, dar peste cateva luni a primit instiintare de la Fisc ca avea o amenda neplatita, iar rezolvarea acesteia nu se putea face decat prin justitie.